Jabse Ink Home
804 
 Ink Home • Jabse •
  ВходПишиRSS КалендарКапсулиАвтори 804 • Статии 27574 • Коментари 1384  
аз мога повече | дистанционно обучение | ЦПО "Онлайн" | онлайн | microsoft | sql | linux | курсове | бижута | системно администриране | cisco | java | vmware | дистанционно | онлайн магазин | София | Magniflex | безплатна доставка | здраве | www.lekuva.net | промоция | iSleep | мемори пяна |
Най-четени : днес • вчера • 7 дни • 30 дни • случайна история • статия на деня

Пет правила за полезно приготвяне на риба

   от 30-10-2014 22:19 Пет правила за полезно приготвяне на риба : Jabse.InK (5.5/10) 306
Потреблението на риба отдавна се свързва с намаления риск от сърдечни заболявания, инсулти, депресии и дори болестта на Алцхаймер. Много важно е обаче рибата да е приготвена правилно, така че да е максимално полезна за здравето!

Ето пет правила, чието спазване според medikforum.ru постига точно такъв ефект:

Използвайте качествена мазнина. Преди топлинна обработка е хубаво рибните порции да се обработят със зехтин или кокосово масло. Може да се обогати вкусът с червен пипер или босилек. След приготвянето към рибата може да се поднесе авокадо, счукани орехи или зехтинова тапенада.
Овкусявайте с подправки и билки. Има множество полезни за здравето треви и подправки – от чесъна до пипер и кориандър. Те ще направят рибата още по-вкусна и ще усилят полезните й за здравето свойства.Разбира се, подправките са въпрос на лични предпочитания и все пак не забравяйте, че много острите и люти добавки не са по вкуса на всеки.
Гарнитура. Към рибата вървят различни добавки и е важно да се подберат най-подходящите. Освен това гарнитурата трябва правилно да се съчетава с рибния продукт – както е със спанак, пържени домати, боб, гъби, див ориз, картофено пюре, спагети и салца от манго.
Охладете я. Повечето рибни блюда се поднасят топли – но има и такива, които не губят вкусовите си качества няколко часа след приготвянето. Така е също с морските дарове.
Добавяме в други блюда. След първичната топлинна обработката рибата може да бъде включена в състава на други блюда. Може да обогати една тортиля, да разнообрази супата.
Както всички знаем, полезните ефекти от консумацията на риба могат да се компенсират чрез набавяне на подходящата хранителна добавка. Става дума за продукта на Sanct Bernhard – ОМЕГА 3 РИБЕНО МАСЛО. Приемът подсилва имунната защита, подобрява дейносттите на сърдечно-съдовата система и и потиска болестните процеси в кожата. Рибеното масло подобрява антиоксидантната защита и клетъчното стареене. Потиска развитието на възпалителни процеси.

ОМЕГА-3 РИБЕНО МАСЛО


Дай твоята оценка за статията от 1 до 10 :
автор : marta • 0 коментара • 1404 прочитания • 320 уникални

таг : омега-3 sanct bernhard WWW.LEKUVA.NET рибено масло полезно антиоксиданти




Коментар :


Твоето име : Вход

Въведете числото : ceдeмcтoтин трийceт и двe      


© Jabse 2024 • eServiceinfo.com • onTap.bg • PoBlizo.com •