Вход • Пиши • RSS | Календар • Капсули • Автори 804 • Статии 27667 • Коментари 1385 |
Пет есенни храни, най-полезни за сърцетоот 30-09-2014 22:08Есента е благодатно време – плодовете и зеленчуците са богати на огромно количество витамини, микроелементи и минерали, полезни за целия организъм. Особено важни са някои от тях за сърцето и кръвоносните съдове. Ето пет храни, които не бива да отминаваме, ако сме загрижени за здравето на сърдечно-съдовата си система. 1. Списъкът започва с райските ябълки. Този екзотичен плод е богат на много калий и йод и с това може да замени някои лекарствени продукти. Две-три райски ябълки всеки ден могат да се отразят чудесно на сърдечното здраве, съветват експерти от kp.ru. Според водещи шотландски учени райската ябълка дори превъзхожда обикновената по полезния си ефект за предотвратяване на атеросклероза. 2. Ябълки. Няма съмнение, че без тях не може да мине нито един ден на хората с хипертония и болно сърце. Пресни или печени, те са полезни под всякаква форма. Влияят чудесно върху състоянието на кръвоносните съдове. Ако обичате да закусвате овесена каша – прибавете в нея настъргана прясна ябълка и тялото ви ще ви бъде благодарно. Тази отлична комбинация е отлична закуска, която потиска възпалителните процеси и предпазва от лош холестерин. 3. Печени картофи. Картофите зареждат с калий – най-важният елемент за сърдечното здраве. Калият оптимизира съкратителните функции на миокарда. Този елемент в храненето е задължителен, ако имате диагноза – проблемно кръвообращение. Младите картофи съдържат почти толкова витамин С, колкото и портокалите. Пресните картофи според диетолозите трябва да се пекат и ядат с кожата, защото именно там е най-високо съдържанието на калий. 4. Моркови. Пресните моркови съдържат каротин, който в организма ни се превръща във витамин А. Хубаво е да похапваме настъргани моркови с лъжичка сметана или зетин – именно мазнината съдейства за трансформацията на каротина. Всекидневната консумация на моркови държи под контрол стойностите на холестерина в кръвта. 5. Шипки. Тези популярни плодчета съдържат много аскорбинова киселина. Това подобрява възстановително-окислителните процеси в организма. Биофлавоноидите пък намаляват проницаемостта на съдовите стени. Шипковата отвара, запарка, чай е отлично средство за балансиране на имунитета. Когато сме здрави – и сърцето може да функционира нормално. За здраво сърце може да окаже съдействие и един добър продукт от Complete Pharma – КАРДИНОЛ. Това е балансирана композиция от коензим Q-10 и билкови екстракти, които балансират антиоксидантната защита, подобряват клетъчното хранене и оптимизират функционирането на сърдечно-съдовата система. Продуктът включва биоактивни компоненти от дрожди от червен ориз, глог, гроздови семена, гинко билоба и готу кола. Препоръчано от експертите на lekuva.net. КАРДИНОЛКАРДИНОЛ Дай твоята оценка за статията от 1 до 10 : автор : marta • 0 коментара • 1297 прочитания • 321 уникални таг : кардинол от complete pharma www.lekuva.net сърце кръвоносни съдове есенни плодове |