Jabse Ink Home
804 
 Ink Home • Jabse •
  ВходПишиRSS КалендарКапсулиАвтори 804 • Статии 27584 • Коментари 1384  
аз мога повече | дистанционно обучение | ЦПО "Онлайн" | онлайн | microsoft | sql | linux | курсове | бижута | системно администриране | cisco | java | vmware | дистанционно | онлайн магазин | София | Magniflex | безплатна доставка | здраве | www.lekuva.net | промоция | iSleep | мемори пяна |
Най-четени : днес • вчера • 7 дни • 30 дни • случайна история • статия на деня

Вкусно пиле с точните подправки

   от 03-03-2021 07:36 Вкусно пиле с точните подправки : Jabse.InK (5.4/10) 244
Пилешкото ястие принадлежи към категорията гозби, с които можете да експериментирате неограничено. Методът на
готвене винаги е един и същ, но използваните добавки и подправки могат постоянно да се променят, всеки път да се получават нови вкусове. В арсенала на всички кулинарни експерти, без изключение, има такава комбинация от съставки, която е изпробвана и тествана неведнъж и придава превъзходен вкус.
Пиле по средиземноморски
Така например, за да се приготви пилешко в най-добрите традиции на средиземноморската кухня, са необходими съответните билки, мандарини, бяло вино, сок от мандарина и мед. С тази комбинация може да придадете на пилето различен вкус, с по-пикантна нотка.
Поставете пилето върху решетка в съд за печене. Добавете в кухината му няколко тънко нарязани скилидки чесън, 5-6 стръка розмарин и две мандарини, също разрязани наполовина. Завържете краката и разтрийте пилето със зехтин, залейте с 120 мл вино и сока от една мандарина. Преди да поставите пилето във фурната, го облейте допълнително с 1/4 чаша мед и подправете със сол и черен пипер. Печете пилето за 20 минути при 220 градуса, след което го покрийте с фолио и добавете 1 чаша пилешки бульон към тавата. Коригирайе температурата до 180 градуса и продължете с печенето на пилето още 40 минути.
Рецепта за приготвяне на вкусно пиле от Шели Линдгрен
Сомелиерът Шели Линдгрен смята, че фермерското пиле не изисква сложни подправки и тежки сосове. Трябва само леко да подчертаете естествения вкус на месото и да направите ястието по-ароматно. За целта тя запълва кухината на птицата с три скилидки чесън, разрязани наполовина, две половинки лимон, две клончета босилек, две клончета розмарин и две клончета риган. След това птицата трябва да бъде вързана, намазана отгоре със зехтин и подправена със сол и черен пипер на вкус. Пече се на 180 градуса, докато пилето омекне, като от време на време се намазва със зехтин.


Дай твоята оценка за статията от 1 до 10 :
автор : (гост) Илия Митков • 0 коментара • 752 прочитания • 466 уникални

таг :




Коментар :


Твоето име : Вход

Въведете числото : oceмcтoтин двaйceт и дeвeт      


© Jabse 2024 • eServiceinfo.com • onTap.bg • PoBlizo.com •