Jabse Ink Home
804 
 Ink Home • Jabse •
  ВходПишиRSS КалендарКапсулиАвтори 804 • Статии 27567 • Коментари 1384  
аз мога повече | дистанционно обучение | ЦПО "Онлайн" | онлайн | microsoft | sql | linux | курсове | бижута | системно администриране | cisco | java | vmware | дистанционно | онлайн магазин | София | Magniflex | безплатна доставка | здраве | www.lekuva.net | промоция | iSleep | мемори пяна |
Най-четени : днес • вчера • 7 дни • 30 дни • случайна история • статия на деня

Зехтин - как да познаем истинския и качествен продукт

   от 05-08-2020 12:16 Зехтин - как да познаем истинския и качествен продукт : Jabse.InK (5.4/10) 456
За положителните ефекти от приема на зехтин сме виждали много редове, и много дълги описания за какво точно помага. За разлика от това, подробности около това как да изберем качествения зехтин между изобилието от предлагане и на различни класове и марки зехтин, е много оскъдна. Безспорно най- висококачественият зехтин е типът "екстра върджин", но дори и при този клас има особености, на които е важно да се обърне внимание. Даваме и някои от най- важните детайли, за които да се оглеждате:

1. В какво трябва да се съхранява качественият зехтин?
Установено е, че има три основни нарушителя на качеството на зехтин - светлина, топлина и въздуха. От тук се ориентирваме да търсим зехтин в тъмни бутилки, или ако самите съдове не са толкова затъмнени - да имат покриващо фолио, което да върши тази задача.

2. Печат за качество
Търсете печат от подобаваща организиция, която гарантира, че зехтинът ще бъде качествен. Има голяма вероятност, когато даденият продукт притежава такъв печеат, той да покрива редица други важни изисквания.

3. Проследете вида на зехтина
Ключови термини, които трябва да търсите, когато се опитвате да различите двата вида са: „екстра върджин“ и „студено пресован“ . Ако на бутилката пише просто „зехтин“, има голяма вероятност продуктът да е преработен и не особено полезен.

4. Различният вкус
В повечето случаи няма как да го направите, но ако имате възможност да опитате зехтина, преди да го купите, действайте. Ако зехтинът е пресен, той ще има вкус и аромат на пресни маслини. Някои сортове имат и леко сладникав вкус на плодове. Ако е започнало да гранясва, има голяма вероятност да усетите нотки на гранясали орехи. Така ще разберете, че зехтинът може би е бил изложен на светлина или топлина. Ако пък усетите леко пиперлив и дори остър, горчив вкус, не се притеснявайте, тъй като това е един от показателите, че зехтинът е богат на феноли.

5. Зехтин с високи нива на мастни киселини
Свободните мастни киселини са силно ненаситени мазнини и често са индикация за качеството на маслините, използвани за производството на истински зехтин. Разбира се, ако единствено тези нива са ниски, това не е пълна гаранция, че зехтинът е качествен, но когато споменаните нива са високи, тогава продуктът е с наиситна лошо качество.


Дай твоята оценка за статията от 1 до 10 :
автор : (гост) Слав Славов • 0 коментара • 1622 прочитания • 565 уникални

таг : зехтин качесатво разлики




Коментар :


Твоето име : Вход

Въведете числото : ceдeмcтoтин и чeтири      


© Jabse 2024 • eServiceinfo.com • onTap.bg • PoBlizo.com •