Вход • Пиши • RSS | Календар • Капсули • Автори 804 • Статии 27401 • Коментари 1357 |
Зехтин- видове и ползиот 29-07-2020 15:47Растителното масло зехтин е познато на човека от векове, като започва да придобива популярност още тогава в Испания, Гърци и Италия, където пък е и станал част от традиционната им кухня. Тайните на това масло са изключително интересни, като едновремнно с това масове не се прави разлика между качествен и не толкова високо ниво зехтин. Съществуват няколко видове зехтин. Ето ги и тях: - Рафиниран - това е най- евтиното и разпространено маслиново масло, или поне това което се подближава до него. Той обикновено минава през обработка от химикали, където губи своите най- важни качества. - Чист зехтин - името е малко подвеждащо и не означава, че това наистина чист зехтин. Той най- често представлява смес от рефиниран и върджин зехтин - Върджин зехтин - този вид е почти най- високият клас маслиново растително масло, което можете да намерите. Единствената разлика между него и екстра върджин зехтин е в киселинността, тук тя е по- висока - Екстра върджин зехтин - това е възможно най- доброто и чисто масло, което можете да намерите. Неговата киселинност е между 0,8-1, което само по себе си препоръчва маслото да се консумира директно, без термална обработка Дай твоята оценка за статията от 1 до 10 : автор : (гост) Слав Славов • 0 коментара • 1395 прочитания • 558 уникални таг : зехтин видове ползи |