Jabse Ink Home
804 
 Ink Home • Jabse •
  ВходПишиRSS КалендарКапсулиАвтори 804 • Статии 27630 • Коментари 1384  
аз мога повече | дистанционно обучение | ЦПО "Онлайн" | онлайн | microsoft | sql | linux | курсове | бижута | системно администриране | cisco | java | vmware | дистанционно | онлайн магазин | София | Magniflex | безплатна доставка | здраве | www.lekuva.net | промоция | iSleep | мемори пяна |
Най-четени : днес • вчера • 7 дни • 30 дни • случайна история • статия на деня

Как се прави козунак на конци - тънкости на технологията.

   от 08-01-2020 12:49 Как се прави козунак на конци - тънкости на технологията. : Jabse.InK (5.6/10) 282
Как даже и начинаещ, може от първия път да направи пухкав домашен козунак на разкошни конци? Съществуват доста митове как се прави козунак а моментите които реално влияят на крайния резултат, често въобще не се споменават. Ето кои са наистина важните фактори, козунака ви да стане на конци:
1. Ползвайте качествено силно брашно
2. Не влагайте мазнина в тестото, докато не се развие хубав глутен.
3. Съотношението между сбора от яйцата и млякото и брашното, трябва да е 0.55 (примерно, на всеки килограм брашно да се сложат яйца и мляко тежащи общо 550 грама)
4. Яйцата и млякото приблизително да са по равно.
5. Дозирайте точно колко да месите тестото. Тестото от качествено брашно в началото на месенето излежда по-течливо и лепкаво като постепенно се сгъстява и става жилаво. Едва когато достигне нужната жилавост, може да замесите мазнината в него.
6. Ако в процеса на замесване тестото не става жилаво, а става все по-течливо, съжалявам но брашното ви е лошо. Опитайте с друга марка брашно.
7. Мазнината трябва да е около 10 пъти по-малко от брашното, т.е. на 1кг брашно, сложете около 100 грама мазнина.
8. Захарта не бива да е повече от 250 грама на 1кг брашно.
9. Сложете малко сол - равна чаена лъжичка за 1кг брашно. Солта обогатява вкуса, засилва глутена и хармонизира втасването на тестото.


Дай твоята оценка за статията от 1 до 10 :
автор : Денислав Димитров • 0 коментара • 956 прочитания • 366 уникални

таг : рецепта хлебопекарна разкошен пухкав начинаещи лесен конци козунак домашен




Коментар :


Твоето име : Вход

Въведете числото : дeвeтcтoтин и пeт      


© Jabse 2024 • eServiceinfo.com • onTap.bg • PoBlizo.com •