Вход • Пиши • RSS | Календар • Капсули • Автори 804 • Статии 27613 • Коментари 1384 |
Кулинарните отличия на Средиземноморската кухняот 21-03-2019 00:00Въпреки че съществуват общи елементи, които обединяват кухнята на Средиземно море, съществуват значителни регионални и културни различия. Средиземноморието може да бъде разделено на три кулинарни региона: Източно Средиземноморие, Южна Европа и Северна Африка. Източната средиземноморска кухня, която обхваща някои близкоизточни ястия, описва кулинарните традиции на Гърция, Турция, Сирия, Ливан, Израел, Палестина и Египет. Кисело мляко и пресни сирена, като фета и халуми, се открояват в източната средиземноморска кухня: киселото мляко се появява в различни сосове или като подправка, докато сиренето може да се приготви в ястия или да се яде сурово в множество кулинарни рецепти. Дай твоята оценка за статията от 1 до 10 : автор : OlivesSeaBG • 0 коментара • 871 прочитания • 317 уникални таг : кухнята на Средиземно море; средиземноморска кухня |