Jabse Ink Home
804 
 Ink Home • Jabse •
  ВходПишиRSS КалендарКапсулиАвтори 804 • Статии 27613 • Коментари 1384  
аз мога повече | дистанционно обучение | ЦПО "Онлайн" | онлайн | microsoft | sql | linux | курсове | бижута | системно администриране | cisco | java | vmware | дистанционно | онлайн магазин | София | Magniflex | безплатна доставка | здраве | www.lekuva.net | промоция | iSleep | мемори пяна |
Най-четени : днес • вчера • 7 дни • 30 дни • случайна история • статия на деня

Кулинарните отличия на Средиземноморската кухня

   от 21-03-2019 00:00 Кулинарните отличия на Средиземноморската кухня : Jabse.InK (5.5/10) 265
Въпреки че съществуват общи елементи, които обединяват кухнята на Средиземно море, съществуват значителни регионални и културни различия. Средиземноморието може да бъде разделено на три кулинарни региона: Източно Средиземноморие, Южна Европа и Северна Африка.
Източната средиземноморска кухня, която обхваща някои близкоизточни ястия, описва кулинарните традиции на Гърция, Турция, Сирия, Ливан, Израел, Палестина и Египет. Кисело мляко и пресни сирена, като фета и халуми, се открояват в източната средиземноморска кухня: киселото мляко се появява в различни сосове или като подправка, докато сиренето може да се приготви в ястия или да се яде сурово в множество кулинарни рецепти.



Дай твоята оценка за статията от 1 до 10 :
автор : OlivesSeaBG • 0 коментара • 871 прочитания • 317 уникални

таг : кухнята на Средиземно море; средиземноморска кухня




Коментар :


Твоето име : Вход

Въведете числото : ceдeмcтoтин шeйceт и eднo      


© Jabse 2024 • eServiceinfo.com • onTap.bg • PoBlizo.com •