Jabse Ink Home
804 
 Ink Home • Jabse •
  ВходПишиRSS КалендарКапсулиАвтори 804 • Статии 27558 • Коментари 1384  
аз мога повече | дистанционно обучение | ЦПО "Онлайн" | онлайн | microsoft | sql | linux | курсове | бижута | системно администриране | cisco | java | vmware | дистанционно | онлайн магазин | София | Magniflex | безплатна доставка | здраве | www.lekuva.net | промоция | iSleep | мемори пяна |
Най-четени : днес • вчера • 7 дни • 30 дни • случайна история • статия на деня

Няколко трика за домашно суши за начинаещи

   от 22-04-2018 21:53 Няколко трика за домашно суши за начинаещи : Jabse.InK (5.4/10) 260
Домашното суши безспорно може да бъде също толкова вкусно, колкото и това в ресторант. Много от любителите на японското изкушение се опитват и то често много успешно да приготвят рулца у дома си. Какво обаче е важно да се знае, преди да се пристъпи към готвенето на суши в домашни условия? Разбира се първото и най – основно нещо е да се пробват всякакви видове хапки и да се подберат онези, които ще бъдат приготвени. И още по – важното е ентусиазмът и желанието за опитване на нещо ново, в което да се вложи и мъничко търпение.
Оризът
Преди да стартирате правенето на каквито и да е рулца е добре да се научите как се готви първо ориза. Макар много хора да го пренебрегват, майсторите на тази храна изрично подчертават, че в обучението им се отделя огромно внимание именно върху приготвянето на тази съставка. Текстурата на ориза – лепкава, но не кашава, за да може да се оформи рулото. Точното съотношение на вода към ориз е около 1.15:1. За да сте сигурни, че се е получило и сте добре подготвени за предизвикателството може да опитате да сготвите пробно няколко пъти само ориза. За приготвянето на повече рулца може да използвате и повече ориз, като пропорционално увеличите дела на съставките.
Зеленчуци
Задължителен елемент от повечето рулца, зеленчуците трябва да бъдат предварително добре подбрани и нарязани. Винаги спазвайте правилото да режете на ивици. Не толкова тънки, като за украса, но и не и много дебели. Ако използвате моркови може да ги сварите леко, за да не са толкова хрупкави. Авокадото трябва да бъде обелено внимателно и след това нарязано, отново по същия начин – на ивици. Правилото е валидно при приготвянето на всички видове зеленчуци. Обяснението е много просто – когато са нарязани на ивици, зеленчуците се подреждат лесно върху оризовата плънка и след това се навиват за получаването на готовото руло.
Риба за суши
Тук има няколко хитринки – рибата трябва да се филетира внимателно, така че само най – хубавата част от филето да се използва. Има и алтернативен вариант – да се купи готово филе от дадената риба и то да се използва за готвене. В случай, че не сте сигурни в справянето с рибата или морските деликатеси, опитайте нещо по – просто. Алтернатива има – приготвяне на суши, в което вместо риба се използват готови рулца сурими, които се предлагат масово в магазинната мрежа. Вкусът няма да бъде същият като този с риба тон например, но поне ще имате основи върху които да надграждате след това.
При готвенето на суши е много важно работата да върви стъпка по стъпка. Като начало се започва от най – елементарните видове рулца – хосомаки. Постепенно добавяйте съставки и експериментирайте докато стигнете до по – сложните хапки като например урамаки или нигири.


Дай твоята оценка за статията от 1 до 10 :
автор : Edo Sushi • 0 коментара • 869 прочитания • 310 уникални

таг : зеленчуци за суши нигири приготвяне на суши риба за суши суши суши в домашни условия урамаки




Коментар :


Твоето име : Вход

Въведете числото : oceмcтoтин дeвeдeceт и oceм      


© Jabse 2024 • eServiceinfo.com • onTap.bg • PoBlizo.com •