Jabse Ink Home
804 
 Ink Home • Jabse •
  ВходПишиRSS КалендарКапсулиАвтори 804 • Статии 27567 • Коментари 1384  
аз мога повече | дистанционно обучение | ЦПО "Онлайн" | онлайн | microsoft | sql | linux | курсове | бижута | системно администриране | cisco | java | vmware | дистанционно | онлайн магазин | София | Magniflex | безплатна доставка | здраве | www.lekuva.net | промоция | iSleep | мемори пяна |
Най-четени : днес • вчера • 7 дни • 30 дни • случайна история • статия на деня

Любопитни суши факти част 2

   от 05-03-2018 00:13 Любопитни суши факти част 2 : Jabse.InK (5.5/10) 255
Суши най – често е възприемана само като храна и не много хора знаят историята и произхода и. Както вече стана дума много от видовете хапки са разработени на по – късен етап и далеч след появата на основния вид и неговото разпространение по света. Какви още интересни факти има около направата, сервирането и консумирането на рулцата?
7. Оцетът се добавя в ориза на по – късен етап
Оцетът започва да се добавя при приготвянето на хапките, за да имитира вкуса на ферментация и да осигури антибактериални свойства. Това се случва след като оризът и рибата започват да се консумират заедно.
8. Традиционният нож за суши
Типичният нож за рязане е заострен само от едната страна. Другата страна е плоска, което създава по – фин ръб за рязане на рибата.
9. Как се яде нигири?
Само страната, от която е поставена рибата в нигири папките, се потапя в соев сос. Оризът не се поставя в купичката със соса. Въпреки това в много ресторанти от високия клас готвачът обикновено предварително обработва и потапя всяко парче в соса, така че не се налага допълнително овкусяване.
10. Хапките се консумират от светло към тъмно
Този цветови ориентир не е избран случайно. По – тъмните парчета риба имат по – силен вкус и оставят повече послевкус по небцето.
11. Ролята на уасабито
Уасаби се добавя към суши хапките, за да смекчи рибните миризми и да извлече само чистия вкуса на рибата. Неговата роля също така е да действа като естествен антибактериален агент, който потиска микробите и бактериите, които се намират в суровата риба и могат да причинят дори хранително отравяне.
12. Рулцата се ядат с пръсти, не с ръце
Не е рядко срещан моментът, в който суши се консумира с пръсти, а не с клечки за хранене. Въпреки това, при консумация на хапки в ресторант си остава традиция да се използват клечките.
13. Суши влакчето
Kaitenzushi или по – популярно като суши влакче е създадено през 1958 година в Осака от Yoshiaki Shiraishi. Идеята за създаването му е вдъхновена от конвейерна лента в пивоварна, която Yoshiaki Shiraishi наблюдавал. Идеалната скорост на движение на влакчето е 8 см в секунда – достатъчно за да бъде ефективна, но в същото време дава достатъчно възможност посетителите да огледат какво има на лентата и да изберат своята храна за вечеря.
14. Agari или просто зелен чай
Agari е името на прахообразният зелен чай, който се поднася в суши ресторантите. Всъщност неговият горчив вкус се смята за най – доброто допълнение към сушито и най – добрият начин да се очисти небцето след консумация на по – мазни и силни видове риба.


Дай твоята оценка за статията от 1 до 10 :
автор : Edo Sushi • 0 коментара • 789 прочитания • 286 уникални

таг : Agari Kaitenzushi Yoshiaki Shiraishi консумация на суши нигири суши суши влакче суши факти У




Коментар :


Твоето име : Вход

Въведете числото : cтo и трийceт      


© Jabse 2024 • eServiceinfo.com • onTap.bg • PoBlizo.com •