Jabse Ink Home
804 
 Ink Home • Jabse •
  ВходПишиRSS КалендарКапсулиАвтори 804 • Статии 27399 • Коментари 1357  
аз мога повече | дистанционно обучение | ЦПО "Онлайн" | онлайн | microsoft | sql | linux | курсове | бижута | системно администриране | cisco | java | vmware | дистанционно | онлайн магазин | София | Magniflex | безплатна доставка | здраве | www.lekuva.net | промоция | iSleep | мемори пяна |
Най-четени : днес • вчера • 7 дни • 30 дни • случайна история • статия на деня

Суши техники за готвене за начинаещи

   от 03-12-2017 22:39 Суши техники за готвене за начинаещи : Jabse.InK (5.2/10) 263
Почитателите на суши обичат да консумират своята любима храна както в ресторант, така и у дома. Разбира се няма нищо по – вкусно от домашно приготвеното ястие. При готвенето на това японско ястие обаче има някои основни особености, които е редно да бъдат взети под внимание. Според повечето шеф готвачи се обръща много малко внимание на ориза, а той е в основата на вкуса на всяко едно парче. За приготвянето на суши у дома е важно не само наличието на подходящите съставки, но и редовното практикуване на това занимание. Както повечето части от кулинарията и тук всичко се случва с последователност и редовна практика, а не само с гледане. Какви са основните техники, които всеки начинаещ готвач на суши трябва да знае, когато приготвя този специалитет у дома?
Покупка на рибата
При приготвянето на суши много често се използва сурова риба и морски деликатеси. Те обаче трябва да бъдат пресни, охладени и да се поддържат в безупречна чистота. Суровите продукти трябва да се докосват само до атрибутите за готвене – нож, дъска за рязане. В противен случай има огромен риск от замърсяването им и съответно вкарване на различни бактерии в организма.
Влажни ръце при работа с ориз
Когато се правят топки за нигири суши или се работи по друг начин с готовият ориз, то ръцете трябва да бъдат мокри. В противен случай той ще залепне по пръстите и ще бъде трудна по нататъшната му обработка. Най – лесният за прилагане вариант е чрез поставяне на купа с вода на плота, върху който се работи.
Приготвяне на ориза
Текстурата на готовият ориз трябва да бъде лепкава, но леко въздушна. Консистенцията трябва да се пази от преваряване, защото всяко едно зрънце участва във формирането на легло за парчетата нигири или слой за навиване на маки хапки. Оризът има нужда от достатъчно въздух, за да може да се слее с останалите съставки, а не да прилича на паста.
Навиването на суши рулцето не е лесна работа
В никакъв случай не бива да има момент на отказ, когато първите няколко пъти не се получи добре навито и оформено рулце. С опит и редовна практика сами ще разберете какви са точните пропорции ориз, които трябва да се поставят върху нори кората, къде точно трябва да бъдат разположени съставките и каква точно техника за навиване е подходяща. Водата, която се използва за намокряне на ръцете при работа с ориза може да се използва и за намокряне на краищата на нори корите, когато се направи маки рулце или темаки конус.


Дай твоята оценка за статията от 1 до 10 :
автор : Edo Sushi • 0 коментара • 812 прочитания • 248 уникални

таг : Суши техники за суши ориз за суши приготвяне на суши нори нириги суши маки суши




Коментар :


Твоето име : Вход

Въведете числото : oceмcтoтин и eдинaйceт      


© Jabse 2024 • eServiceinfo.com • onTap.bg • PoBlizo.com •