Вход • Пиши • RSS | Календар • Капсули • Автори 804 • Статии 27630 • Коментари 1384 |
Шампанско без сълзиот 17-11-2017 12:41Шампанското е произведено по метода на така наречената втора ферментация. Името му произлиза от френската област Шампан, и се използва като наименование единствено за шампанското, произведено по традиционната технология, датираща от 15 и 17 век. Названието Шампан е защитена търговска марка в цяла Европа с договора в Мадрид от 1890 година, и се отнася за видове произведени само в този регион. Важно е да знаете че шампанското задължително се поднася изстудено с температура от шест до осем градуса, в специализирани кристални или стъклени чаши за шампанско които са предназначени да запазват аромата, и вкусовите му качества по-дълго време. Винаги избирайте чаши които са високи, прозрачни, на столче, с конусна форма, или с визия на цветето лале. Внимавайте когато отваряте бутилката, имайте предвид, че в бутилка шампанско се съдържат до седем атмосфери налягане, а тапата може да се изстреля с над 50 километра в час. Наливайте бавно, и под наклон, за да получите по-висока загуба на балончетата с въздух. Шампанското се пие бавно, на малки глътки, избягвайте прекалената консумация, и напиването с него, махмурлукът е тежък (личен опит). Дай твоята оценка за статията от 1 до 10 : автор : Антон Димитров • 0 коментара • 1298 прочитания • 316 уникални таг : шампанско чаши цени цена хотели оборудване ресторанти обзавеждане заведения |