Jabse Ink Home
804 
 Ink Home • Jabse •
  ВходПишиRSS КалендарКапсулиАвтори 804 • Статии 27630 • Коментари 1384  
аз мога повече | дистанционно обучение | ЦПО "Онлайн" | онлайн | microsoft | sql | linux | курсове | бижута | системно администриране | cisco | java | vmware | дистанционно | онлайн магазин | София | Magniflex | безплатна доставка | здраве | www.lekuva.net | промоция | iSleep | мемори пяна |
Най-четени : днес • вчера • 7 дни • 30 дни • случайна история • статия на деня

Шампанско без сълзи

   от 17-11-2017 12:41 Шампанско без сълзи : Jabse.InK (5.6/10) 320
Шампанското е произведено по метода на така наречената втора ферментация. Името му произлиза от френската област Шампан, и се използва като наименование единствено за шампанското, произведено по традиционната технология, датираща от 15 и 17 век. Названието Шампан е защитена търговска марка в цяла Европа с договора в Мадрид от 1890 година, и се отнася за видове произведени само в този регион. Важно е да знаете че шампанското задължително се поднася изстудено с температура от шест до осем градуса, в специализирани кристални или стъклени чаши за шампанско които са предназначени да запазват аромата, и вкусовите му качества по-дълго време. Винаги избирайте чаши които са високи, прозрачни, на столче, с конусна форма, или с визия на цветето лале. Внимавайте когато отваряте бутилката, имайте предвид, че в бутилка шампанско се съдържат до седем атмосфери налягане, а тапата може да се изстреля с над 50 километра в час. Наливайте бавно, и под наклон, за да получите по-висока загуба на балончетата с въздух. Шампанското се пие бавно, на малки глътки, избягвайте прекалената консумация, и напиването с него, махмурлукът е тежък (личен опит).

Дай твоята оценка за статията от 1 до 10 :
автор : Антон Димитров • 0 коментара • 1298 прочитания • 316 уникални

таг : шампанско чаши цени цена хотели оборудване ресторанти обзавеждане заведения




Коментар :


Твоето име : Вход

Въведете числото : cтo пeдeceт и пeт      


© Jabse 2024 • eServiceinfo.com • onTap.bg • PoBlizo.com •