Jabse Ink Home
804 
 Ink Home • Jabse •
  ВходПишиRSS КалендарКапсулиАвтори 804 • Статии 27399 • Коментари 1357  
аз мога повече | дистанционно обучение | ЦПО "Онлайн" | онлайн | microsoft | sql | linux | курсове | бижута | системно администриране | cisco | java | vmware | дистанционно | онлайн магазин | София | Magniflex | безплатна доставка | здраве | www.lekuva.net | промоция | iSleep | мемори пяна |
Най-четени : днес • вчера • 7 дни • 30 дни • случайна история • статия на деня

Суши с авокадо у дома

   от 09-11-2017 15:27 Суши с авокадо у дома : Jabse.InK (5.4/10) 254
Авокадото, наред с краставицата е сред най – често използваните зеленчуци за приготвяне на суши. Използва се както като основна съставка на футомаки рулца, така и като топинг за други разновидности като например урамаки. Хранителните свойства на авокадото са добре познати – богато е на протеини, съдържа витамини А, С и Е и минерали. Растението идва от Централна Америка, а в Европа е донесено от испанците през 17-ти век. Въпросът дали авокадо е плод или зеленчук е интересен и спорен. По класификация спада към плодовете, но по състав доста повече се доближава до зеленчуците. Предлагаме една много вкусна и лесна за изпълнение рецепта за суши с авокадо в домашни условия.
Необходими съставки
На първо място задължително авокадо – 1 брой, 190 грама предварително приготвен ориз за суши, чаша с вода, половин кора нори. Необходимо е още да има остър нож, дъска за рязане и чаша с вода (използва се за намокряне на ръцете при навиване на руцето), бамбукова подложка предварително увита със стреч фолио. Това са всички необходими елементи.
Подготовка на съставките за суши с авокадо
След като оризът вече е бил предварително сварен и овкусен идва ред на основната съставка, а именно авокадото. Има няколко различни начина, по които може да се премахнат костилката и кожата на плода. Въпрос на избор и навик е кой точно ще бъде избран. Обработеното – обелено и с премахната костилка авокадо се нарязва на парчета по дължина. Резените трябва да бъдат с нормален размер, не прекалено тесни, но и не и много широки. Например от едно средно голямо авокадо, след разрязването му на две трябва да излязат около 5-6 парчета от страна.
Оформяне на рулото
Върху предварително опакованата във фолио бамбукова подложка се поставя половината кора нори. Уверете се, че кората е поставена вертикално и оставете около 2 см. във външния край свободни. Необходимото количество ориз е с размер на тенис топка. За по – лесна ориентация, оризът трябва да покрива кората и да бъде на плътен пласт, но не прекалено дебел. В центъра на така приготвеното „легло“ се поставят 4 парчета авокадо. Те трябва да бъдат разположени на два реда, по две парчета. Когато е готово за навиване, рулцето се притиска и навива бавно и внимателно. С намокрени във вода пръсти горния край на кората нори се навлажнява и се залепва плътно. Така полученото рулце е готово за нарязване. С това количество съставки трябва да се получат шест вкусни парчета. Остава само да ги поставите в подходяща чинийка, да добавите соев сос, джинджифил и уасаби и да им се насладите!


Дай твоята оценка за статията от 1 до 10 :
автор : Edo Sushi • 0 коментара • 834 прочитания • 289 уникални

таг : Суши суши с авокадо домашно суши суши с авокадо у дома приготвяне на суши авокадо суши рулца




Коментар :


Твоето име : Вход

Въведете числото : cтo двaйceт и чeтири      


© Jabse 2024 • eServiceinfo.com • onTap.bg • PoBlizo.com •