Jabse Ink Home
804 
 Ink Home • Jabse •
  ВходПишиRSS КалендарКапсулиАвтори 804 • Статии 27640 • Коментари 1385  
аз мога повече | дистанционно обучение | ЦПО "Онлайн" | онлайн | microsoft | sql | linux | курсове | бижута | системно администриране | cisco | java | vmware | дистанционно | онлайн магазин | София | Magniflex | безплатна доставка | здраве | www.lekuva.net | промоция | iSleep | мемори пяна |
Най-четени : днес • вчера • 7 дни • 30 дни • случайна история • статия на деня

Нигири суши в домашни условия

   от 25-10-2017 15:56 Нигири суши в домашни условия : Jabse.InK (5.4/10) 252
Нигири суши е сред предпочитаните видове рулца, особено за хората, които предпочитат изчистен вкус на микс между риба и ориз. Нигири е доста просто като външен вид и за разлика от другите разновидности като хосомаки и урамаки тук съставките да далеч по – прости. Така в основаната има ориз, с правоъгълна, леко заоблена форма. След него на върха на парчето е поставено парче нарязана на тънко и овкусена риба. Нигири е сред рулцата, които са по – големи като размер и понякога се налага хапката да бъде разчупена преди ядене. Как може да се приготвят подобни хапки в домашни условия?
Приготвяне на ориза
След като е приготвен предварително оризът трябва да се оформи в подходящата форма. Количеството за една порция е около 20 грама. В леко намокрена ръка се взема съответното количество ориз и се оформя по следния начин: основата е плоска, страните и върха са леко заоблени. Цялото топче трябва да има правоъгълна форма, но заоблена на върха и по краищата.
Подготовка на рибата
Едно от задължителните условия за приготвянето на хубаво нигири суши нарязването на рибата. На първо място е необходим остър нож. Резените трябва да бъдат направени под ъгъл от 45 градуса, по възможност само с едно движение на ножа. Не е желателно по парчето риба да личат следи от нарязване. При някои видове продукти, използвани за покриване на топките ориз за нигири, които са предварително варени или обработвани по друг начин се използва парче нори, което да прикрепи рибата към ориза.
Поставяне на рибата за нигири суши
Следващата стъпка е приготвянето и поставянето на рибата. Най – често използваната риба е сьомга или риба тон. Парчетата трябва да бъдат с дебелина около 1см., дължина около 5см. и ширина около 3 см. Преди да се постави върху топката с ориз, от едната страна на парчето риба се поставя уасаби, но в много малко количество – колкото грахово зърно и леко се размазва леко по средата. Така подготвеното парче се поставя върху топката ориз с уасабито надолу, така че то да служи като един вид лепило между двете съставки. След това рибата се притиска леко върху ориза за да се получи добре оформена хапка.
И все пак, ако всичко това изглежда сложно…
Най – близкият ресторант, който предлага нигири суши е отлично решение, когато ви се хапва това японско изкушение, но нямате време за приготвянето му в домашни условия. Така се спестява не само време, но и натрупването на мръсни съдове в кухнята и разбира се по – бързо задоволяване на апетита.


Дай твоята оценка за статията от 1 до 10 :
автор : Edo Sushi • 0 коментара • 867 прочитания • 288 уникални

таг : Нигири суши нигири нигири суши приготвяне на нигири ориз за суши риба за нигири хосомаки урам




Коментар :


Твоето име : Вход

Въведете числото : cтo ceдeмдeceт и eднo      


© Jabse 2024 • eServiceinfo.com • onTap.bg • PoBlizo.com •