Jabse Ink Home
804 
 Ink Home • Jabse •
  ВходПишиRSS КалендарКапсулиАвтори 804 • Статии 27574 • Коментари 1384  
аз мога повече | дистанционно обучение | ЦПО "Онлайн" | онлайн | microsoft | sql | linux | курсове | бижута | системно администриране | cisco | java | vmware | дистанционно | онлайн магазин | София | Magniflex | безплатна доставка | здраве | www.lekuva.net | промоция | iSleep | мемори пяна |
Най-четени : днес • вчера • 7 дни • 30 дни • случайна история • статия на деня

Популярни суши понятия

   от 11-08-2017 22:49 Популярни суши понятия : Jabse.InK (5.4/10) 260
Суши кухнята е изпълнена с много понятия, които не всички почитатели познават добре. Освен разновидностите на рибата, от които идват различните наименования на суши рулцата има и други съставки, които е добре да бъдат познавани. Някои от тях са добре известни, други не съвсем. Това зависи от типовете суши рулца предлагани в съответната страна и вкусовите предпочитания на повечето клиенти.
Едамаме. Това е най – просто казано соя. Има зелен цвят и външният му вид много напомня на този на зелен боб.
Ика. Всъщност това е разновидност на суши, който се приготвя със сепия. Не особено известен в България и почти не се предлага.
Kanikama се наричат имитацията на месо от раци. Често се използват т.нар. в страната рулца от раци, които са имитиращ продукт и често се прилагат при правенето на суши.
Капа. Това най – общо казано е краставица. А капа суши или производни на него значи суши с краставица, или суши, в което има краставица.
Маки. Това е един от много типове суши. Маки суши е най - общото наименование на рулцата съставени от ориз и пълнеж – без значение дали с риба или само със зеленчуци, накрая зависи в кора нори.
Темаки. Още един от различните форми на суши. Ръчно навито в конусовидна форма листо нори, което е пълно с риба и ориз.
Темпура. Темпурата е панировка, която се използва често при пържене на различни продукти най – често зеленчуци. При добавянето към суши продуктът предварително е изпържени в темпурата и след това е вложен в съответното руло.
Тобико. Много популярна съставка за суши, която представлява хайвер от летяща риба. Предлага се в различни цветове и е много широко използвана за направата на суши.
Уакаме. Това са много разпространени японски водорасли, които в последно време набират все повече популярност и по света. Често използвана съставка за суши, но и не само.
Уасаби. Много използвана подправка, която почти винаги се поставя в чинията със суши. Това е японски хрян, който при консумация на сашими традиционно се смесва със соевия сос и сместа се използва за овкусяване на парчетата суши сашими. Смесването обаче е напълно противопоказно при ядене на обикновено суши.
Дайкон. Японска ряпа, която доста често е съставка на суши рулцата. Много използван продукт в цялата японска кухня, като се слага в почти всички традиционни храни от тази страна.
Якитори. Това е типично за Япония ястие, което всъщност е пилешки шишчета, изпечени на скара.
Yamagobo – маринован корен от репей, който се предлага главно в Япония, но се ползва и като съставна част на различни видове суши.
Yuzu е вид цитрусов плод, смесица между лимон и мандарина. Изключително нетрадиционен за нашите ширини, но добре познат в Азия.


Дай твоята оценка за статията от 1 до 10 :
автор : Edo Sushi • 0 коментара • 1360 прочитания • 295 уникални

таг : Kanikam Yamagobo Yuzu едамаме ика суши суши понятия темаки темпура тобико уакаме Якитори




Коментар :


Твоето име : Вход

Въведете числото : пeтcтoтин и дeвeдeceт      


© Jabse 2024 • eServiceinfo.com • onTap.bg • PoBlizo.com •