Jabse Ink Home
804 
 Ink Home • Jabse •
  ВходПишиRSS КалендарКапсулиАвтори 804 • Статии 27577 • Коментари 1384  
аз мога повече | дистанционно обучение | ЦПО "Онлайн" | онлайн | microsoft | sql | linux | курсове | бижута | системно администриране | cisco | java | vmware | дистанционно | онлайн магазин | София | Magniflex | безплатна доставка | здраве | www.lekuva.net | промоция | iSleep | мемори пяна |
Най-четени : днес • вчера • 7 дни • 30 дни • случайна история • статия на деня

Суши за начинаещи – първите хапки

   от 28-07-2017 22:48 Суши за начинаещи – първите хапки : Jabse.InK (5.6/10) 248
Суши – едно страхотно преживяване за всички сетива. Много хора по света обичат суши и именно това е и причината тази храна да бъде толкова търсена. Как обаче се започва с консумирането на тази храна? Кои са най – първите стъпки и рулца, които да се опитат първо? Всеки вид суши има специфика, като това се определя от вида на рулцата и техните съставки. Ето няколко предложения за суши за начинаещи, така че да се получи пълна наслада от вкуса и съчетанието му с неизменния му спътник – соевия сос.
Суши Калифорния
В основата на тези много вкусни и супер апетитни рулца се крие навито малко маки, което е обгърнато с предварително подправен и подготвен ориз. В сърцето на Калифорния се крият загърнати в кора нори краставица, рулце от раци или имитация на този продукт и авокадо. Често, отвън на рулцето Калифорния се поставят хайвер или препечен сусам – зависи от виждането на главния готвач. Суши Калифорния е създадено от готвача Hidekazu Tojo.
Рулца с риба тон
Рибата тон е особено вкусна и много популярна съставка на различните видове суши. Ето защо малко хосомаки рулце с плънка от риба тон може да привлече много почитатели. От друга страна така ясно се усеща смесицата на вкусовете – ориз и риба, в комбинация със соев сос. И не на последно място суровата риба тон няма да има същия мирис като тази, затворена в консерва. Напротив – при рибата тон за суши вкусът трябва да е хубав, деликатен, сладък и много вкусен.
Нигири суши
Нигири суши е следващата стъпка към опознаването тази част от японската кухня. Спецификата на тези рулца се крие в тяхната некръгла форма. При нигири суши в основата на хапката има овкусен и оформен в правоъгълна форма ориз. Върху него се поставя парче предварително маринована сурова риба. Начинаещите дегустиращи суши за първи път може да заложат на рибата тон, заради нейния по – познат и по – популярен вкус. След това следват експериментите с различни други риби. Все пак сред най – популярните и намирани почти навсякъде риби за суши подготвяни във вид на нигири суши са още сьомга, змиорка и октопод. А според вижданията на суши готвача може да има и други разновидности. Този вид суши е малко по – специфичен, защото в най – чист вид има единствено ориз и риба, а парчетата са малко по – големи и може да се разделят на две хапки. Според японския етикет за хранене и специално консумация на суши при такива хапки е необходимо в соев сос да се потопи рибата, а не ориза.


Дай твоята оценка за статията от 1 до 10 :
автор : Edo Sushi • 0 коментара • 823 прочитания • 277 уникални

таг : Суши сушито нигири суши суши с риба тон хосомаки маки суши рулце видове суши различни видове




Коментар :


Твоето име : Вход

Въведете числото : триcтa дeвeдeceт и eднo      


© Jabse 2024 • eServiceinfo.com • onTap.bg • PoBlizo.com •