Вход • Пиши • RSS | Календар • Капсули • Автори 804 • Статии 27577 • Коментари 1384 |
Суши за начинаещи – първите хапкиот 28-07-2017 22:48Суши – едно страхотно преживяване за всички сетива. Много хора по света обичат суши и именно това е и причината тази храна да бъде толкова търсена. Как обаче се започва с консумирането на тази храна? Кои са най – първите стъпки и рулца, които да се опитат първо? Всеки вид суши има специфика, като това се определя от вида на рулцата и техните съставки. Ето няколко предложения за суши за начинаещи, така че да се получи пълна наслада от вкуса и съчетанието му с неизменния му спътник – соевия сос. Суши Калифорния В основата на тези много вкусни и супер апетитни рулца се крие навито малко маки, което е обгърнато с предварително подправен и подготвен ориз. В сърцето на Калифорния се крият загърнати в кора нори краставица, рулце от раци или имитация на този продукт и авокадо. Често, отвън на рулцето Калифорния се поставят хайвер или препечен сусам – зависи от виждането на главния готвач. Суши Калифорния е създадено от готвача Hidekazu Tojo. Рулца с риба тон Рибата тон е особено вкусна и много популярна съставка на различните видове суши. Ето защо малко хосомаки рулце с плънка от риба тон може да привлече много почитатели. От друга страна така ясно се усеща смесицата на вкусовете – ориз и риба, в комбинация със соев сос. И не на последно място суровата риба тон няма да има същия мирис като тази, затворена в консерва. Напротив – при рибата тон за суши вкусът трябва да е хубав, деликатен, сладък и много вкусен. Нигири суши Нигири суши е следващата стъпка към опознаването тази част от японската кухня. Спецификата на тези рулца се крие в тяхната некръгла форма. При нигири суши в основата на хапката има овкусен и оформен в правоъгълна форма ориз. Върху него се поставя парче предварително маринована сурова риба. Начинаещите дегустиращи суши за първи път може да заложат на рибата тон, заради нейния по – познат и по – популярен вкус. След това следват експериментите с различни други риби. Все пак сред най – популярните и намирани почти навсякъде риби за суши подготвяни във вид на нигири суши са още сьомга, змиорка и октопод. А според вижданията на суши готвача може да има и други разновидности. Този вид суши е малко по – специфичен, защото в най – чист вид има единствено ориз и риба, а парчетата са малко по – големи и може да се разделят на две хапки. Според японския етикет за хранене и специално консумация на суши при такива хапки е необходимо в соев сос да се потопи рибата, а не ориза. Дай твоята оценка за статията от 1 до 10 : автор : Edo Sushi • 0 коментара • 823 прочитания • 277 уникални таг : Суши сушито нигири суши суши с риба тон хосомаки маки суши рулце видове суши различни видове |