Jabse Ink Home
804 
 Ink Home • Jabse •
  ВходПишиRSS КалендарКапсулиАвтори 804 • Статии 27399 • Коментари 1357  
аз мога повече | дистанционно обучение | ЦПО "Онлайн" | онлайн | microsoft | sql | linux | курсове | бижута | системно администриране | cisco | java | vmware | дистанционно | онлайн магазин | София | Magniflex | безплатна доставка | здраве | www.lekuva.net | промоция | iSleep | мемори пяна |
Най-четени : днес • вчера • 7 дни • 30 дни • случайна история • статия на деня

Японската кухня – традиционно меню

   от 25-04-2017 22:24 Японската кухня – традиционно меню : Jabse.InK (5.4/10) 240
Правилното хранене е важна част от развитието на всеки човек. В много голяма степен ястията, които се консумират са типични за дадена географска област или населено място. Така например в много части на света се закусва със сандвич и топла напитка. В японската кухня също има типични храни, с които започва деня.
Основна разлика между закуската в японската кухня и останалите е видът на храната, а и ястията, които се сервират. Голяма част от тях за повечето хора биха изглеждали като нетрадиционни или като подходящи за друг вид хранене като обяд или вечеря.
Традиционно закуска от японската кухня
Какво се включва в една традиционна японска закуска? Ето основните неща: бланширан ориз, мисо супа, някакво протеиново ястие като риба на скара или омлет от яйца. Заедно с тези основни храни има и група на страничните. В нея са включени ястия като кисели краставички, кори нори, ферментирали соеви зърна и зелена салата.
Макар за много хора това меню да има по – добро място като например за вечеря или обяд, то се поднася именно за закуска. Задължително е обаче, храните да не бъдат мазни, пържени или тлъсти. Това има своето много просто обяснение – организмът има нужда от силен старт на деня. Все пак порциите, които се сервират са съобразени с потребностите на един човек.
Оризът има много въглехидрати, които пък са източник на енергия.
Най – често приготвяните ястия
Мисо супата е традиционно ястие от японската кухня, което се сервира по най – различни начини, в комбинация с тофу, зеленчуци, уакаме. Тъй като това е често ползвана съставка в японската кухня се предлага в магазините в най – различни видове, дори в единични разфасовки.
Натто. Храна от японската кухня, която е съставена от ферментирали соеви зърна. Съдържа голямо количество протеини. Приготвя е се в комбинация със соев сос, лук, горчица или други съставки.
Тамагояки – омлет от яйца, навит във вид на палачинка. Нарязва се на тънки филийки, които обикновено са поръсени със сладки или солени dashi. Омлетът е много често срещано ястие в японската кухня и дори може да се ползва при приготвяне на суши.
Риба на скара. Съдържа много протеин и се приготвя печена на скара или само леко запържена в тиган. Най – предпочитаната за закуска риба е сьомгата, като се подправя единствено със сол.
Добавки
Мариновани зеленчуци. Обикновено се използват за гарнитура на всякакви видове ориз.
Нори. Освен кори за направа на суши норито често присъства на трапезата като компания на ориза.
Зеленчуци. Освен киселите краставички и морските водорасли на закуска в японската кухня обикновено присъстват и различни други видове варени зеленчуци или свежи салати. Всеки зеленчук се поднася в отделна купичка.


Дай твоята оценка за статията от 1 до 10 :
автор : Edo Sushi • 0 коментара • 784 прочитания • 253 уникални

таг : Японска кухня японската кухня мисо тофу натто dashi традиционно меню от японската кухня тради




Коментар :


Твоето име : Вход

Въведете числото : cтo ceдeмдeceт и пeт      


© Jabse 2024 • eServiceinfo.com • onTap.bg • PoBlizo.com •