Jabse Ink Home
804 
 Ink Home • Jabse •
  ВходПишиRSS КалендарКапсулиАвтори 804 • Статии 27545 • Коментари 1384  
аз мога повече | дистанционно обучение | ЦПО "Онлайн" | онлайн | microsoft | sql | linux | курсове | бижута | системно администриране | cisco | java | vmware | дистанционно | онлайн магазин | София | Magniflex | безплатна доставка | здраве | www.lekuva.net | промоция | iSleep | мемори пяна |
Най-четени : днес • вчера • 7 дни • 30 дни • случайна история • статия на деня

Японската кухня – фестивални храни

   от 12-04-2017 13:11 Японската кухня – фестивални храни : Jabse.InK (5.6/10) 254
Фестивалите са неизменна част от традициите и културата на всяка нация. Това важи с пълна сила и за Япония. Както и в останалите части на света, много от типичните ритуали са преминали през вековете и достигнали до днешни дни с характерните си храни и начини на изпълнение. В японската кухня има специални ястия, които се готвят основно по време на празнични дни.
Храните по фестивалите се предлагат на павилиончета или сергии наречени yatai. На всяко празненство още с наближаване на мястото на провеждането му се усеща приятния и апетитен аромат на храните от японската кухня приготвени точно за този ден.
Фестивалите в японската култура се провеждат не само през есента, но и в други сезони на годината, като събитията са както типични за това време празници, така и исторически събития. Какви храни от японската кухня може да се намерят на сергиите yatai?
Леки снаксове
Сред леките снаксовете от японската кухня, които се предлагат на повечето фестивали са Якисоба – пържени нудълси подобни на рамен, свинско месо, зеле и сос.
Окономияки – традиционни палачинки от японската кухня. В основата има зеле, което се смесва с морски продукти или свинско и се гарнира със сос.
Такояки – тестото е почти същото като използването на окономияки, но в средата на топчето се поставя парче октопод. Гарнира се със сос.
Ikayaki – специалитет, направен от калмари на скара, поръсени със соев сос и поднесени набодени на клечка.
Yaki Tomorokoshi – печена на скара царевица заедно с кочана и поръсена със сладък соев сос за глазура.
Сладки фестивални храни от японската кухня:
Захарен памук. Това сладко ястие е традиционно не само за японската кухня, но и за българската. Обикновено се предлагат опаковани в торбички и с декорация от популярни анимационни герои.
Захаросани плодове. Най – популярна е захаросаната ябълка, но често се срещат и ягоди, грозде, дори ume – японска слива.
Таяки. Тази интересна сладка храна от японската кухня има форма на риба, но тази съставка не присъства вътре. Прави се от брашно като това за палачинки и се пече във форми на риба.
Други популярни снаксове, предлагани на фестивали:
Крепс – френски палачинки, които са пържени и гарнирани с шоколад, банани, бита сметана или друга подправка.
Choco banana – както самото име подсказва това е банан, покрит с шоколадова глазура.
Напитки. Традиционна за японската кухня напитка, сервирана по време на фестивали е Ramune. Напитката е подобна на сода, предлага се в стъклена бутилка и оригиналният вкус наподобява този на лимонадата. В днешно време обаче вкусовете са изключително разнообразни.


Дай твоята оценка за статията от 1 до 10 :
автор : Edo Sushi • 0 коментара • 760 прочитания • 250 уникални

таг : Японски храни храни за фестивали в Япония Ramune Choco banana таяки крепс захарен памук Оконо




Коментар :


Твоето име : Вход

Въведете числото : пeтcтoтин и пeтнaйceт      


© Jabse 2024 • eServiceinfo.com • onTap.bg • PoBlizo.com •