Jabse Ink Home
804 
 Ink Home • Jabse •
  ВходПишиRSS КалендарКапсулиАвтори 804 • Статии 27558 • Коментари 1384  
аз мога повече | дистанционно обучение | ЦПО "Онлайн" | онлайн | microsoft | sql | linux | курсове | бижута | системно администриране | cisco | java | vmware | дистанционно | онлайн магазин | София | Magniflex | безплатна доставка | здраве | www.lekuva.net | промоция | iSleep | мемори пяна |
Най-четени : днес • вчера • 7 дни • 30 дни • случайна история • статия на деня

Печено св. контрафиле с ябълки и сос от ябълков сайдер

   от 27-03-2017 22:12 Печено св. контрафиле с ябълки и сос от ябълков сайдер : Jabse.InK (5.4/10) 268
Продукти:
1 цяло парче свинско контрафиле;
2 с.л олио;
1 глава ситно нарязан лук;
2 моркова - нарязани на дребно;
2 стръка селъри - нарязани на дребно;
3 скилидки чесън - счукани;
3 стръка прясна мащерка;
3 стръка пресен розмарин;
200гр масло;
2 обелени и нарязани ябълки;
2 с.л ябълков оцет;
1 чаша ябълков сайдер;
2 с.л едрозърнеста горчица.


Загрейте предварително фурната на 180 градуса.
Загрейте олио в грил тиган на силен огън. Овкусете месото със сол и черен пипер. Изпечете го за кратко на котлона (около 2-3 мин.) от двете страни, до получаване на златист цвят. Отстранете го от тигана и на негово място сложете лука, селари, чесън, зелените подправки и добавете масло. Разбърквайки, печете зеленчуците около 8-10 мин., докато получат кафеникаво-карамелен цвят. Добавете ябълките и разбъркайте добре. Върнете месото, заедно със соса, който си е пуснало, в тигана със зеленчуците и ябълките. Преместете грил тигана във фурната (или използвайте тава за печене). За достигане на добър резултат, най-добре използвайте термометър за месо, който да забиете в центъра на месото. Неговата температура трябва да достигне до 60-70 градуса. Това означава да печете около 30-35 минути.
След като изпечете месото, го фолирайте, за да не изсъхва, докато приготвяте соса. Зеленчуците аранжирайте в чиния.

В грил тигана сложете ябълковия оцет. След няколко минути отстранете половината количество и добавете ябълковия сайдер. След няколко минути отново отстранете половината количество - ще избегнете алкохолно-киселия вкус. Премахнете тигана от котлона, добавете горчицата и маслото, подправете със сол и черен пипер и разбъркайте добре.

Махнете фолиото от месото, разрежете на парчета, сервирайте в чиния и залейте със соса.


Дай твоята оценка за статията от 1 до 10 :
автор : Магазин за Месо • 0 коментара • 939 прочитания • 246 уникални

таг : Свинско контрафиле с ябълки рецепта за свинско контрафиле месарски магазин месарница месарница в




Коментар :


Твоето име : Вход

Въведете числото : чeтириcтoтин пeдeceт и ceдeм      


© Jabse 2024 • eServiceinfo.com • onTap.bg • PoBlizo.com •