Jabse Ink Home
804 
 Ink Home • Jabse •
  ВходПишиRSS КалендарКапсулиАвтори 804 • Статии 27630 • Коментари 1384  
аз мога повече | дистанционно обучение | ЦПО "Онлайн" | онлайн | microsoft | sql | linux | курсове | бижута | системно администриране | cisco | java | vmware | дистанционно | онлайн магазин | София | Magniflex | безплатна доставка | здраве | www.lekuva.net | промоция | iSleep | мемори пяна |
Най-четени : днес • вчера • 7 дни • 30 дни • случайна история • статия на деня

Японската кухня - зеленчуци - част 2

   от 21-03-2017 22:21 Японската кухня - зеленчуци - част 2 : Jabse.InK (5.5/10) 268
В типичните за японската кухня зеленчуци влизат и още. Едни от тях са известни в целия свят и могат да бъдат намерени и в България. Други пък са типични за азиатските страни и се намират само там.
Satoimo – вид корен, който се използва в Азиатските страни, най – вече в Индия, Китай, Корея и Япония. Яде се винаги топло и обикновено варено или задушено.
Nagaimo – вид сладък картоф използван в японската кухня. Консумира се като обикновените – на скара или сурови. Ползва се още като топинг за ориз и соба нудълс.
Renkon – корен от лотос. Приготвянето на коренът от лотос обикновено става посредством варене. Текстурата зависи от времето на варене – може да остане по – хрупкав като морков или добре сварен като картоф. Най – често се употребява за украса на ястия, заради интересната си форма, когато се нареже.
Gobo – корен от репей. Един от най – консумираните в японската кухня зеленчуци. Яде се винаги топло, като добавка към супи. Най – популярното ястие, в което се употребява Gobo е kinpira gobo. В него на освен gobo има нарязани на ивици моркови, а и двете съставки са нарязани на тънки ивици и запържени със соев сос, захар и саке.
Ninjin или по – просто – морков. Широко използван в японската кухня зеленчук, който е малко по – дебел от познатия си в другите части на света събрат. Ползва се най – често в салати или в други ястия, или като украса на храните.
Tamanegi – лук. Япония е един от лидерите в света по производство на лук. Не само производител, но и потребител, защото в японската кухня този зеленчук се използва доста често. Подобно на другите кулинарии в света и в японската той се готви, преди да бъде изяден. Много често се готви в тепаняки ястия при готвенето на месо.
Shoga – джинджифил. Макар по произход този зеленчук да е от Китай, в японската кухня е добре приет и заел място в основата на различни гозби. Най – често се поставя за допълнителен аромат и вкус към различни ястия, както и при сервиране на суши.
Други зеленчуци:
Negi – праз или зелен лук. Добавя се най – често в пържени или варени ястия, като топинг за ориз.
Домати. В Япония доматите пристигат от Запада и съответно се приготвят както в тази кухня – нарязани на салата или за гарнитура. Въпреки, че не са местни и типични за японската кухня, те са един от любимите зеленчуци. Най – предпочитани са чери доматите, които се продават в кутии.
Kyuri – краставица. Също зеленчук, който идва от Западната кухня, но много се харесва и в Япония. Най – често се консумира необелен.
Сред другите много употребявани и в Западната кухня зеленчуци са и патладжаните, зелената чушка, тиква, царевица и бамя.


Дай твоята оценка за статията от 1 до 10 :
автор : Edo Sushi • 0 коментара • 975 прочитания • 276 уникални

таг : Японски зеленчуци японска кухня зеленчуци от японската кухня Satoimo Renkon корен от ряпа Negi




Коментар :


Твоето име : Вход

Въведете числото : чeтириcтoтин и чeтири      


© Jabse 2024 • eServiceinfo.com • onTap.bg • PoBlizo.com •