Вход • Пиши • RSS | Календар • Капсули • Автори 804 • Статии 27625 • Коментари 1384 |
Японската кухня – храни за вегетарианциот 07-03-2017 23:06Японската кухня не е само суши, а има и много други апетитни рецепти, чието приготволение е бързо и лесно, а всички продукти са подходящи и за вегетарианци. С изключение на типичните риба и морски продукти голяма част продуктите в японската кухня са от растителен произход. Няколко много вкусни продукта, които са подходящи за вегетариански ястия и разбира се със запазени хранителност и вкус. Гохан – вид японски ориз и според местните е най – добрият ориз в света. Зърната са къси и леко лепкави. Консумира както в чист вид, така и в ястие със зеленчуци. Тофу. Растителен продукт от японската кухня, създаден от соя. Заложен е като основна съставка за разнообразни гозби, а ресторантите специализирани в неговото предлагане имат богат асортимент от тофу ястия. Пример за такова ястие от японската кухня е Atsuage. Състои се от двойно дълбоко замразено тофу. Този процес позволява на продукта да стане достатъчно стегнат за да позволи изпичането му на грил. Мисо. Продуктът също е на растителна основа, като обикновено се предлага като супа, а често и в комбинация със зеленчуци. Различните цветове на мисото се дължат на района от който произхожда. Това важи и за вкуса. Най – разпространените на пазара са бялото и червеното. Zosui. Много апетитно хапване от японската кухня, което съставлява лепкава супа с ориз. Бульонът е само вода и най – често към ориза са добавени зеленчуци. Дайкон - ряпата, която се смята за един от популярните компоненти при готвене на всякакви гозби от японската кухня. Среща се както във вид на салата, така и като съставка на други храни например суши. Супа Кабоча. След мисото, това е следващата по популярност супа в Япония. Супата е сладка и се приготвя от тиквата със същото име. Особено обичано ястие от японската кухня, което се сервира най – често през зимата. Темпура. Тази панировка е особено характерна за ястията от японската кухня. В темпурата се панират както зеленчуци, така и месо. Много добра идея за всички вегетарианци, които искат да се насладят на панирани храни. Соба нудълс. Вид японска храна, която прилича много на познатите спагети. Разликата е в това, че спагетите са изработени не от пшенично брашно, а от елда. Много от рецептите в японската кухня, съдържащи соба нудълс са във вид на супа. Допълнени са от разнообразни зеленчуци като например гъби. Разбира се подобно на спагетите и соба нудъсите могат да се готвят със сос или с месо – обикновено пилешко или риба. Нудълсите като цяло са едно от най – разпространените харни. Предлагат се в различни форми и се доближават много по тип до макароните, предлагани на нашите пазари. Дай твоята оценка за статията от 1 до 10 : автор : Edo Sushi • 0 коментара • 838 прочитания • 267 уникални таг : вегетариански ястия от японската кухня гохан дайкон мисо соба нудълс темпура Тофу японска кух |