Вход • Пиши • RSS | Календар • Капсули • Автори 804 • Статии 27574 • Коментари 1384 |
Ароматно печено пиле със зеленчуциот 20-02-2017 22:43Продукти Пилешки бутчета без кожа (ние ви предлагаме да са от пиле DUC, напомняме ви, че вкусът му най-много напомня на този на домашната кокошка); Зрели домати (може и чери доматки за по-средиземноморски стил на ястието); Червена чушка; Червен лук; Жълта чушка; Няколко скилидки чесън; Прясна мащерка; Червен пипер; Зехтин; Балсамов оцет; Сол и черен пипер. Представяме ви страхотна рецепта за ароматно печено пиле със зеленчуци. Най-хубавото на тази рецепта е, че подготовката ще ви отнеме не повече от 15 мин, а останалото ще свърши фурната. Загрейте фурната до 180 ° C . Нарежете доматите и ги наредете в голяма тава за печене, ако сте се спрели на чери домати – нарежете ги на половина или оставете цели, в случай че са много ситни. Обелете лука и го нарежете на големи парчета. След това изчистете чушките от семки и ги нарежете на лентички. Добавете ги в тавата, заедно с пилешките бутчета. Намачкайте чесъна с плоската страна на ножа и го добавете в тавата. След това поръсете листенца прясна мащерка върху червения пипер, добавете зехтина, балсамовия оцет, щипка сол и черен пипер. Добавете сместа в тавата така, че да покрие всичко. Уверете се обаче, че пилето не е покрито със зеленчуци (за да се изпече добре). Печете около час, докато пилето получи златист цвят и го залейте няколко пъти със соса в тавата по време на изпичането. Сервирайте със зелена салата, гарнитура от ориз или просто с филийка ароматен хляб! Дай твоята оценка за статията от 1 до 10 : автор : Магазин за Месо • 0 коментара • 770 прочитания • 240 уникални таг : рецепта за ароматно печено пиле със зеленчуци рецепта за печено пиле със зеленчуци месарски магази |