Вход • Пиши • RSS | Календар • Капсули • Автори 804 • Статии 27698 • Коментари 1385 |
Пиле Тика Масалаот 09-01-2017 10:59Продукти За марината: Сладък червен пипер – 10гр Кориандър - 5гр Кимион -2гр Канела - 2гр Чили сос – 10мл Сухо чили - 2гр Джинджифил 2гр Кисело мляко – 1 кофичка За 1 литър сос: Една глава кромид лук Една скилидка чесън Джинджифил – 5гр Една зелена люта чушка Кимион – 2гр Кориандър – 2гр Домати – 300гр Доматено пюре – 1л Готварска сметана – 50мл Масло – 10гр Олио – 10гр Орехи – 50гр Сол и черен пипер на вкус Представяме ви страхотна рецепта за пиле тика масала. Червеният пипер, кориандъра, кимиона, канелата, джинджифила и чилито потопете в леко загрят зехтин – така маринатата ще стане по-плътна на аромат и вкус. Разбъркайте с кисело мляко. Със сместа мариновайте от всички страни пилешкото филе. Оставете да престои в хладилник за около час. Междувременно пригответе соса Запържете в олио лука заедно с пресните домати, лютата чушка, чесъна, джинджифила, кимиона и кориандъра, доовкусете със сол и пипер. Добавете доматеното пюре и оставете да ври на слаб огън около 1,5ч. След като премахнете соса от тигана изчакайте да изтине до сгъстяване. Пасирайте до получаване на еднородна смес, след това добавете готварската сметана, маслото и орехите/смлени/. Извадете пилешкото от марината, запечатайте от двете страни на тиган или скара. Потопете филетата в соса. Дай твоята оценка за статията от 1 до 10 : автор : Магазин за Месо • 0 коментара • 787 прочитания • 270 уникални таг : Пиле тика масала рецепта за пиле месарница месарски магазин рецепта за пиле тика масала месарни |