Вход • Пиши • RSS | Календар • Капсули • Автори 804 • Статии 27647 • Коментари 1385 |
Задушен джолан с винен сосот 02-01-2017 23:51Продукти: Свински джолан - преден или заден, по желание Горчица Червен и черен пипер Пилешки кости за приготвяне на бульон Магданоз Дафинов лист Бяло или червено вино Целина Моркови Лук Олио Сол Смесете сухите подправки с горчицата и намажете добре джолана от всички страни. Оставете в хладилника за 12 часа, за да попие добре маринатата в месото. За по-вкусно ястие пригответе домашен бульон. За него ще са ви необходими кости от месо, с което разполагате, моркови, магданоз, целина, глава лук, дафинов лист, пипер на зърна и мазнина за запържване. Първо запържете зеленчуците и залейте с вода. Добавете костите и подправките и изчакайте да заври. Отстранявайте пяната, която ще се появи. След като заври, намалете котлона и оставете тенджерата да ври около два часа. След това отцедете с гевгир изчакайте да се охлади. След като джоланът е бил 12 часа в хладилника го сложете в тава, наполовина пълна с приготвения бульон. Залейте с вино за готвене и добавете морковите, лука и целината. Покрийте тавата с фолио и задушете за 8 часа на температура 120 градуса. След това махнете фолиото и допечете до зачервяване на месото. Дай твоята оценка за статията от 1 до 10 : автор : Магазин за Месо • 0 коментара • 784 прочитания • 269 уникални таг : Джолан рецепта за джолан джолан с винен сос свински джолан |