Jabse Ink Home
804 
 Ink Home • Jabse •
  ВходПишиRSS КалендарКапсулиАвтори 804 • Статии 27651 • Коментари 1385  
аз мога повече | дистанционно обучение | ЦПО "Онлайн" | онлайн | microsoft | sql | linux | курсове | бижута | системно администриране | cisco | java | vmware | дистанционно | онлайн магазин | София | Magniflex | безплатна доставка | здраве | www.lekuva.net | промоция | iSleep | мемори пяна |
Най-четени : днес • вчера • 7 дни • 30 дни • случайна история • статия на деня

Зеленчуци за суши

   от 01-08-2016 14:28 Зеленчуци за суши : Jabse.InK (5.6/10) 261
Изкусителната източна японска храна суши има фенове във всяка точка на земното кълбо. В последните години сушито се превръща в един вид феномен и много хора започват не само да го консумират в ресторанти, но и със закупуване на необходимите продукти и аксесоари да го приготвят и в къщи. Изписани са много рецепти за домашно суши, но оризът не е единствената съставка. В консистенцията на сушито често влизат зеленчуци.

Повечето суши хапки в Япония се правят със сезонни зеленчуци, които са пресни и свежи. С разпространението на храната в различни точки на света се изменят и съставките, така днес се поръчат хапки суши дори с нетрадиционни за сезона съставки. Не само сезонността, но и мястото на приготвяне и консумация на сушито има значение, тъй като с настъпването на храната в различните държави се появяват и местни рецепти с популярни за региона съставки. Все пак има някои много разпространени зеленчуци, които се поставят в сушито и са сред най – разпространените хапки по целия свят.

Краставица – суши хапките с краставица обикновено се поставян в суши хапките без да се белят, като се нарязват на дълги, тънки ивици. Поставят се най – често в хосомаки и урамаки рулца.

Авокадо – този зеленчук се поставя в хапките като урамаки и хосомаки – едни от най – разпространените суши хапки. Подобно на краставицата и авокадото се нарязва на ивици и се поставя в рулото. Често се смесва с риба и сирене.

Гъби Шийтаке – когато са сухи се оставят за 30 минути във вода, след което се изцеждат, премахват се стъблата и се режат на тънко.

Камба – чушката се нарязва на тънки, дълги ивици. Чушката е толкова универсална съставка, че лесно се поставя във всички видове суши.

Морков – отново се реже на ивички, като много приятен вкус се получава в урамаки рулце, при което ивичките морковчета са обградени от овкусен ориз и завити в кора нори. Потопени в соев сос хапките стават наистина неустоими.

Аспержи – използват се за приготвяне на суши когато са срязани и леко задушени. Когато аспержите са малки е възможно да бъдат поставени и цели, без да се режат.

Ряпа Дайкон – този зеленчук се поставя в суши хапките нарязан на ивици. Отличава се по вкус от познатите по родните ширини със своя не лют и доста по – фин вкус.

Мариновата тиква също се поставя в хапките суши, като задължително преди това се премахват семките.

Листа от шисо – заради своя силен вкус тези листа се поставят в малки количества накъсани внимателно на малки парчета.

Листа от маруля – свеж зеленчук, който придава хрупкавост и приятен свеж вкус.


Дай твоята оценка за статията от 1 до 10 :
автор : Edo Sushi • 0 коментара • 956 прочитания • 297 уникални

таг : суши зеленчуци за суши краставица авокадо японска кухня




Коментар :


Твоето име : Вход

Въведете числото : ceдeмcтoтин ceдeмдeceт и дeвeт      


© Jabse 2024 • eServiceinfo.com • onTap.bg • PoBlizo.com •